CZ UK RU DE IT
INFO LINKA: (+420) 607 887 491
Eurobi s.r.o.,Nádražní 371 664 53 Újezd u Brna, ČR

Robi - vaše jednoduchá cesta ke zdraví

Lasagne s Robi a zeleninou

Kdo by neznal italskou specialitu lasagne! S Robi masem objevíte další nové možnosti úpravy těchto úžasných těstovin.



Na 10 porcí

 

500 g Robi nudliček

300 g Lasagne

200 g orestované zeleninové směsi

200 g leča

150 g cibule

150 g kečupu

200 g eidamu nebo goudy

150 g oleje

80 g másla

Provensálské koření

 

Bešamel:

100 g hladké mouky

100 g másla

1 l mléka

muškátový oříšek

sůl

vejce

 

 

Lasagne povaříme 2-3 minuty v osolené vodě s trochou oleje. Scedíme a promažeme olejem, aby se neslepily.

Polovinu Robi pokrájíme na drobné kostičky, druhou polovinu pomeleme.

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené Robi, prohřejeme a vmícháme lečo, kečup, povařenou zeleninovou směs a mleté Robi, ochutíme vegetou (bez glutamanu) nebo fondorem a necháme prochladnout.

Připravíme bešamel. V rendlíku na mírném plameni pomalu rozpustíme máslo. Přisypeme mouku a pár minut za stálého míchání opékáme dokud se mouka lehounce nezbarví. Rendlík sundáme z plamene a za stálého míchání vlijeme předem ohřáté mléko. Rendlík vrátíme na plotnu a za stálého jemného míchání přivedeme k varu. Bešamel vaříme asi 15-20 minut. Osolíme a dochutíme muškátovým oříškem.

Na máslem vymazaném pekáčku skládáme – bešamel, povařené lasagne, směs Robi, bešamel, posypeme strouhaným sýrem a znovu lasagne atd. Poslední vrstvou jsou lasagne potřené bešamelem posypané strouhaným sýrem.

Poklademe plátky zbylého másla a pečeme na 220 °C asi 30-35 minut – podle množství v zapékací misce.

Podáváme se saláty z čerstvé zeleniny.