Kdo by neznal italskou specialitu lasagne! S Robi masem objevíte další nové možnosti úpravy těchto úžasných těstovin.
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku
Na 10 porcí
500 g Robi nudliček
300 g Lasagne
200 g orestované zeleninové směsi
200 g leča
150 g cibule
150 g kečupu
200 g eidamu nebo goudy
150 g oleje
80 g másla
Provensálské koření
Bešamel:
100 g hladké mouky
100 g másla
1 l mléka
muškátový oříšek
sůl
vejce
Lasagne povaříme 2-3 minuty v osolené vodě s trochou oleje. Scedíme a promažeme olejem, aby se neslepily.
Polovinu Robi pokrájíme na drobné kostičky, druhou polovinu pomeleme.
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené Robi, prohřejeme a vmícháme lečo, kečup, povařenou zeleninovou směs a mleté Robi, ochutíme vegetou (bez glutamanu) nebo fondorem a necháme prochladnout.
Připravíme bešamel. V rendlíku na mírném plameni pomalu rozpustíme máslo. Přisypeme mouku a pár minut za stálého míchání opékáme dokud se mouka lehounce nezbarví. Rendlík sundáme z plamene a za stálého míchání vlijeme předem ohřáté mléko. Rendlík vrátíme na plotnu a za stálého jemného míchání přivedeme k varu. Bešamel vaříme asi 15-20 minut. Osolíme a dochutíme muškátovým oříškem.
Na máslem vymazaném pekáčku skládáme – bešamel, povařené lasagne, směs Robi, bešamel, posypeme strouhaným sýrem a znovu lasagne atd. Poslední vrstvou jsou lasagne potřené bešamelem posypané strouhaným sýrem.
Poklademe plátky zbylého másla a pečeme na 220 °C asi 30-35 minut – podle množství v zapékací misce.
Podáváme se saláty z čerstvé zeleniny.