Polotovary z Robi jsou ideální k přípravě bezmasých i masových pokrmů dle Vaší fantazie.
Základní postup při zpracování polotovarů z Robi je velmi snadný. Plátky nebo nudličky Robi propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Plátky a nudličky je dobré před přípravou ochutit, a to ve vhodné směsi, např. vývar, bílé víno, vegeta, sůl, chilli koření, citrónová šťáva apod. Pro inspiraci si prohlédněte pár receptů z naší kuchyně.
Při dochucování počítejte s tím, že polotovar je mírně solený. Robi polotovar lze tepelně upravovat všemi způsoby.
Smažit Robi lze jak v těstíčku, tak v trojobalu v řádně rozpáleném oleji.
Robi se nevaří (v tom smyslu, jako maso). Stačí Robi plátky nebo nudličky pouze vložit do uvařené omáčky a krátce prohřát.
I do restovaných jídel jako je třeba čína, stačí Robi nudličky vložit pouze ke konci a prohřát.
Pokud přidáváme Robi do masových jídel, uvaříme nejdříve jídlo pouze s masem a Robi vložíme do omáčky až ke konci. Robi se prohřeje a nasákne chuť omáčky.
Protože je Robi již při výrobě tepelně upravené je možné jej použít i za studena do salátů nebo pomazánek.